In 6 octombrie 1997, la Bacau, nu intr-o mahala, ci chiar in “inima” orasului, se deschide Libraria Glissando. Nascuta sub semnul balantei, si-a dorit in permanenta sa aduca un echilibru intre dorintele clientilor sai si oferta generoasa a celor peste 200 de edituri partenere. Cu peste 12000 de titluri de carte prezente pe rafturi, incercam sa oferim tot ce poate fi mai bun pe piata cartii din Romania. Suntem mereu deschisi si atenti la cererile iubitorilor de carte ce ne trec pragul si dorinta noastra cea mai mare este ca fiecare sa gaseasca aici, intotdeauna, tot ceea ce isi doreste.

         Chiar daca Bacaul nu este un centru cultural renumit, ne straduim sa-i aducem aproape de cititori pe autorii ai caror condei ne-au bucurat sufletele si mintea. I-am avut oaspeti pe Mircea Dinescu, Gabriela Adamesteanu, Stelian Tanase, Romulus Rusan si Ana Blandiana, ca sa enumeram cateva dintre evenimentele noastre cele mai de seama.

         I-am celebrat pe scriitorii “cetatii” fie ca sunt nume mari, ajunse deja in istoria literaturii, fie ca sunt la inceput de drum, un drum pe care le dorim sa ajunga cat mai sus pe scara valorilor si cat mai aproape de sufletul oamenilor.

         L-am asteptat impreuna cu voi pe Mos Craciun, sa le imparta micutilor carti minunate, am cantat impreuna colinde, bucurandu-ne de cozonac aburind si vin fiert.

         Le-am mangaiat pe doamne si domnisoare cu o floare de ziua lor, in intampinarea primaverii.

         Am fost din nou copii pe 1 Iunie si ne-am bucurat alaturi de cei mici de copilarie.

         Am trecut impreuna prin nenumarate examene: de capacitate (schimbate in testare, evaluare si cine mai tine minte cum), de bacalaureat, de admitere in facultate ori de licenta.

         Te insotim in fiecare vara in vacanta sau in concediu, sau, doar stam cu tine pe o banca in parc.

         La 15 septembrie spunem “prezent” in fiecare an, nu lipsim niciodata, nici macar “motivat”. Suntem cu ghiozdanul pregatit si cu dorinta de a invata cat mai multe lucruri noi. Cautam printre manuale si culegeri pentru a fi cat mai bine pregatiti.

         Si de ziua noastra, pe 6 octombrie, te asteptam mereu. Cu un mar pentru “un alt inceput”, cu o felie de tort cand am implinit 10 ani, cu o bomboana, sau, doar ... cu bratele deschise. Pentru ca esti prietenul nostru  drag si te asteptam in fiecare zi, pentru ca vrem ca TU sa citesti!

 

Carti noi la Libraria Glissando

Ben Macintyre - SPIONII ZILEI Z: SPIONAJ SI CONTRASPIONAJ